В Україні з розвитком ринку послуг ресторанного господарства виникла потреба в кадрах з новим типом мислення та поведінки.
У 2009 році коледж розпочав підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю «Ресторанне обслуговування» і тому з’явилася необхідність в кваліфікованих спеціалістах. У 2010 році була створена циклова комісія «Організації обслуговування в закладах ресторанного господарства», робота якої була спрямована на виховання спеціалістів в сфері обслуговування.
СКЛАД КОМІСІЇ
Чисельність викладацького складу є найменшою в коледжі і складає 5 осіб, з яких 3 викладачі мають вищу категорію, 1 викладач – 2 категорії та 1 викладач-спеціаліст. Циклова комісія об’єднує викладачів, які забезпечують навчальний процес студентів, що навчаються на спеціальностях «Ресторанне обслуговування» та «Виробництво харчової продукції».
ГОЛОВНА МЕТА РОБОТИ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ:
- Розвиток матеріально-технічної бази кабінетів.
- Підвищення рівня успішності і якості знань.
- Використання інноваційних технологій навчання, комп’ютерних, мультимедійних програм.
- Підвищення професійної майстерності педагогів, що входять до складу комісії.
- Підтримка зв’язку з фахівцями підприємства з метою якісного проведення технологічної практики.
- Застосування інноваційних форм і методів особистісно-орієнтованого навчання.
ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ ВИКЛАДАЧІВ КОМІСІЇ Є:
- виховання фахівців, для подальшої роботи у сучасних закладах ресторанного господарства;
- створення і впровадження новітніх прийомів роботи, що забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб;
- удосконалення форм і методів обслуговування;
- формування знань та навичок з організації обслуговування населення;
- вивчення і впровадження передового досвіду.
МАТЕРІАЛЬНА БАЗА КОМІСІЇ :
- Предметні аудиторії – 4;
- Лабораторія;
- Навчальний бар.
Система підготовки кадрів для ресторанного бізнесу, яка сформована в коледжі, формує змістовну базу знань, умінь, навичок, а також досвід самостійної роботи й особисту відповідальність кожного студента.